viernes, 1 de enero de 2010

"Al públic li agraden els films en què la gent s'enamora"
Entrevista a Aaron Eckhart, actor que protagonitza el film 'Love happens', en què interpreta un home que ensenya als seus seguidors a superar la pèrdua d'una persona estimada.
Actor de teatre reputat, Aaron Eckhart és un dels valors emergent de Hollywood, sobretot després del seu paper de Two Faces al Batman de Christopher Nolan El cavaller obscur. Ara es posa dins la pell d'un home destrossat per la vida que intenta superar la mort de la seva esposa amb un llibre d'autoajuda. A Love happens, que s'estrena aquest divendres, l'acompanyen Jennifer Aniston i Martin Sheen.

Què és el primer que va dir quan li van proposar aquesta pel·lícula?
Em va fer molt feliç pel moment de la vida en què em trobo, sobretot per poder treballar amb un equip tan bo. La volia fer. I m'encanta el personatge, el director...

És un personatge molt diferent al que ha fet fins ara.
Sí. Mai faig el mateix personatge dues vegades.

Qui és Burke?
És com molts homes. Un paio normal, la vida del qual va canviar radicalment amb la mort de la seva dona. La pena l'ha consumit. I l'única manera que troba per tirar endavant és ajudar altra gent. Però com amb tot, quan tens èxit, sempre en vols més, i més, i més. Perds el món de vista davant dels diners, la fama... Burke és una mica més gran del que voldria.

¿No creu que hi ha moltes semblances entre Burke i Two Faces, el personatge que interpretava a El cavaller obscur?
N'hi pot haver en termes generals. Això de fer un paper davant del públic, de manipular l'audiència, de portar-los a fer alguna cosa.

Quina va ser la part més dura de Love happens?
Aconseguir fer creïble l'idil·li, trobar la màgia.

¿Creu que aquesta mena de pel·lícules poden ajudar l'audiència?
A la gent li agrada aquesta mena de pel·lícules. Al públic li agrada veure pel·lícules en què la gent s'enamora i, sobretot, si hi és Jennifer Aniston. L'amor és una cosa que sempre ha atret la gent a la poesia, la música, el cinema, la literatura...

Expliqui'ns la seva experiència d'enamorar-se de Jennifer Aniston.
Una molt bona experiència. [Riu.] La gent s'enamora sempre d'ella.

Ha treballat a Hollywood i dins el cinema independent nord-americà. Què prefereix, com a actor?
A un actor, el que li interessa, quan comença, és tenir un bon guió, i després tenir un bon director. I, sobretot, grans actors al voltant. Per créixer com a intèrpret, el més important és treballar amb grans actors. Has de mirar-los, has de contagiar-te de la seva energia, has de convertir-te en algú sense por i amb valentia, com ells. Per adonar-te que tu, tu sol, pots ser igual de valent en una pel·lícula. Quan entens això, esdevens únic i ets capaç de volar. Això és el més important.

¿Amb què es queda, amb el cinema indie o amb Hollywood?
Actuar és actuar. Molta gent diu que hi ha diferències entre un món i l'altre. Però realment no n'hi ha. Perquè actuar és transmetre emocions reals, un comportament autèntic. Al teatre, ho has de fer cada nit, damunt d'un escenari. I al cinema és el mateix.

No hay comentarios:

Publicar un comentario