sábado, 12 de septiembre de 2009

MONTILLA LA POLÉMICA DE UNA PARODIA

Una paròdia polèmica
Òscar Montferrer

Sergi Mas, caracteritzat com a José Montilla, és un dels protagonistes habituals del programa humorístic 'Polònia'
TVC

Televisió de Catalunya (TVC) va optar ahir per posar-se la bena abans que la ferida i va dedicar part del Telenotícies migdia a fer pública una disculpa relacionada amb el president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i amb la intervenció en pantalla del Montilla del programa humorístic Polònia, que encarna Sergi Mas.

L'incident que va generar el mea culpa de la televisió pública catalana es va produir dijous a la nit. Pels volts de tres quarts de deu, com es habitual en el dia anterior a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya, TVC va emetre l'al·locució institucional del president de la Generalitat, José Montilla.

Aquesta intervenció, que s'enregistra prèviament, va arribar a la pantalla de TV3 després de l'emissió de Telenotícies vespre i va precedir la gala especial Nit 10, amb què la televisió pública catalana va donar a conèixer als seus teleespectadors les novetats més destacades de la nova temporada.

El fet que la direcció de TVC considera conflictiu el va generar l'escassíssim lapse temporal que va transcórrer entre l'acabament de la intervenció de José Montilla i l'arribada a la pantalla de Sergi Mas caracteritzat com a Montilla, un personatge que assumeix de manera regular al programa satíric Polònia.

En considerar la direcció de TVC que el Montilla real i el Montilla de Polònia havien aparegut massa junts, va disposar que el Telenotícies migdia inclogués en la seva edició d'ahir una expressió de disculpa.

És per això que la periodista Núria Solé va demanar excuses, en representació de la televisió pública catalana, per haver introduït la intervenció paròdica just després de l'emissió del missatge institucional de la Diada.

La periodista va especificar que les disculpes es demanaven "per la vinculació que es va poder establir després del missatge institucional de la Diada amb l'anunci de la gala de TV3" i va expressar la assumpció que, dimecres a la nit, "TVC no va distanciar adequadament el missatge presidencial del contingut humorístic", fet que es podia haver interpretat com una indesitjada manca de respecte.

Fonts de la televisió pública catalana van assegurar ahir a aquest diari que la petició d'excuses era de motu proprio i que no responia a cap tipus d'observació provinent de la Generalitat.

A última hora del vespre, Televisió de Catalunya va decidir retirar de la seva web el clip de la intervenció amb què Sergi Mas, caracteritzat com a José Montilla, donava pas a la Nit 10.

No hay comentarios:

Publicar un comentario