sábado, 12 de septiembre de 2009

NOA

Noa: "El meu somni és cantar en la signatura del tractat de pau entre Israel i Palestina"
La cantant israeliana ha actuat al Parc de la Ciutadella amb dues cançons en català. Ha estat escridassada i aplaudida a parts iguals
La cantant israeliana Achinoam Nini, Noa, ha dit en un breu discurs durant els actes de la Diada, que s'han celebrat al Parc de la Ciutadella de Barcelona, que "el seu somni és cantar en el tractat de pau entre Israel i Palestina".

Així, i abans de cantar el tema en català de La vida és bella, Noa ha instat al diàleg per resoldre el conflicte del Pròxim Orient on ha afirmat "que hi ha molts problemes per resoldre" i que les solucions han de venir "a través del diàleg". "A això aspirem nosaltres", ha sentenciat després de la polèmica aixecada en els últims dies pels que han criticat la seva presència durant la celebració de la Diada.

En el seu discurs també ha expressat la seva admiració per Catalunya, i ha dit que "ha après a estimar i respectar" la "seva cultura única". La cantant ha dit que Catalunya "té moltes aspiracions per encarar el futur amb dignitat conreant la pau" i que aquestes són les mateixes aspiracions que té el Pròxim Orient, però de moment amb un "camí violent".

Amb prèvia presentació de l'actriu Montserrat Carulla, la cantant ha aparegut a l'escenari amb un vestit blanc i lluint embaràs acompanyada per xiulets i aplaudiments a parts iguals. Un so ambient que TV3, que ha retransmès en directe els actes que s'han fet a la Ciutadella, ha minimitzat abaixant el volum dels micròfons.

Noa, amb posat tranquil durant tota l'actuació malgrat l'escridassada, ha cantant El cant dels ocells en català acompanyada de l'Orquestra Àrab de Barcelona.

Noa ha actuat durant 15 anys a Catalunya en més d'un centenar de concerts

No hay comentarios:

Publicar un comentario